0
Juflin Cards - 100% ръчно изработени поздравителни картички, сватбени покани, аксесоари и декорация за всеки празник и специален повод. Годишнини от сватбата.

Годишнини от сватбата

Традицията повелява в знак на дълъг и щастлив семеен живот да се отбелязват годишнини от сватбата с определено символично значение. Това е денят, в който семейството споделя своя празник и нежните спомени от своя неповторим сватбен ден заедно с близки и приятели.

1 година - Памучна сватба
Подаряват се хавлии и кърпи.

5 години - Дървена сватба
Подаряват се дървени предмети. Според древната традиция е хубаво двойката да засади дърво за да достигне до дълбока старост и се радва на пра-пра-внуци.

7 години - Медна сватба
Подаряват се медни съдове за дома. Мнозина считат този период за особено критичен в съпружеските взаимоотношения, а медта е символ на семейната сила, красота и богатство.

10 години - Сватба на розите
Подаряват се рози, които са символ на любовта. На този ден семейството споделя своя празник с близки и приятели, кумуве и шафери, съпреживели техния най-щастлив ден в живота.

15 години - Стъклена сватба
Подаряват се кристални предмети.

20 години - Порцеланова сватба
Подарява се порцеланов сервиз за дома.

25 години - Сребърна сватба
Подаряват се сребърни пръстени. Този четвъртвековен юбилей в семейното летоброене се празнува заедно с всички роднини и приятели станали свидетели на техния брачен съюз преди четвърт век.

30 години - Перлена сватба
Подарък перлена огърлица за съпругата е символ на любовта и перфектните отношения между съпрузите през иминалите тридесет години съвместен живот.

35 години - Ленена сватба
Подаряват се покривки и пердета за дома.

40 години - Рубинова сватба
Подаряват се пръстен или накит с рубин, който е символ на любовта и огъня.

45 години - Сапфирена сватба
Подаряват се пръстен или накит със сапфир, който е символ на верността и добротата.

50 години - Златна сватба
Подаряват се златни бижута. На този ден семейството празнува своя половинвековен юбилей заедно, неразделни в радост и тъга. По традиция съпрузите символично си устройват повторна сватбена церемония като заменят старите си златни пръстени с нови.

55 години – Изумрудена сватба

60 години - Диамантена сватба

65 години - Желязна сватба

70 години - Благодатна сватба

75 години - Коронна сватба
Възможността да прекараш коронован дълъг и щастлив живот заедно с любимия човек е най-красивия подарък за предаността и любовта, съпътствали двамата съпрузи в общия им житейски път.