0
Juflin Cards - 100% ръчно изработени поздравителни картички, сватбени покани, аксесоари и декорация за всеки празник и специален повод. Фън Шуй за любов, пари и късмет.

Фън Шуй за любов, пари и късметФън Шуй зони (БАГУА сектори)

Съгласно Фън Шуй на всяка зона съответства определена посока. Определете центъра на дома, вземете компас и се ориентирайте за посоките на света.

Зона „Богатство” – югоизток
Цвят: лилав, виолетов

Зона „Слава” – юг
Цвят: червен, Елемент: огън

Зона „Любов, брак” – югозапад
Цвят: розов, жълт, бежов, Елемент: земя

Зона „Семейство, Развитие” – изток
Цвят: зелен, Елемент: дърво

Зона „Деца, творчество” – запад
Цвят: бял, сребрист, златист цвят, Елемент: метал

Зона „Мъдрост, знания, oбучение” – североизток
Цвят: бежов, жълт, Елемент: земя

Зона „Кариера, Бизнес” – север
Цвят: син, черен, Елемент: вода

Зона „Помощници, пътешествия” – северозапад
Цвят: бял, златист, сребрист, сив, Елемент: метал

Зона „Здраве” – център
В центъра се намира изворът на Здравето и Енергията. Елементът, съотвестващ на тази зона е Земя, цветът - теракота. Централният участък е особено важен за целия дом и хармонията в семейството. Цветовете, които са указани във всяка една зона са багрите, които са най-благоприятни за интериора от дадената част на жилището.


Могъщи Фън Шуй символи на щастието и късмета


Драконът
Това е един от най-жизненоважните символи във Фън Шуй. Драконът е едно от четирите небесни животни, следователно съдържа силна енергия. Той символизира защита и благоденствие. Предпазва ни от отрицателна енергия. Най-правилното място за него е върху бюрото ви, близо до работата и далеч от мястото където спим.

Бамбукът
Представлява земята, зеленината и благата, които тя ни дава. Символ на закрила и дом, Бамбукът внася късмет и позитивизъм и държи негативните емоции надалеч. Тук не е необходимо да отглеждаме цяло бамбуково дърво у дома, достатъчно е да имаме предмет направен от бамбук. Той може да бъде поставен навсякъде.

Двойната 8-ца
Осем е късметлийско число в Китай. Според Фън Шуй носи двоен късмет и благоденствие. Причината числото 8 да се приема за късмет е това, че 8 представлява символът за вечност. Двойната 8-ца носи успех в любовта и професионалните начинания. Хубаво е да имаме този символ в спалнята.

Смеещият се БУДА
Сред всички символи Буда е най-известният. Вярва се, че той носи щастие, но според Фън Шуй, по-скоро е символ на финансов успех. Най-добрата височина за смеещия се Буда е около 1 метър, важно е да стои с лице към входната врата, за да може да обръща енергията на всеки прекрачил прага на дома ви в позитивна.

Китайски монети
Това са монети, изписани с йероглифи и квадратна дупка в средата. Те вещаят успех, приток на пари и късмет. Важно е да знаем, че трябва да имаме по 3, 6, 7 или 8 от тях, а ако броят им е различен - носят лош късмет. Можем да ги държим навсякъде, тъй като означават вечен приток, често хората си ги държат закачени на портфейлите.

Китайският възел
Символизира духовната същност, началото, краят, раждането, прераждането и съществуването. Най-силното му значение е вечната любов. Важно е цветът му да е червен, държи се в спалнята, за да привлича щастието към връзките.

Кучета Фу
Те са закрилници. Пазят всичко и всички от лоши мисли и негативна енергия. В тяхното присъствие има само позитивна ЦИ енергия и щастливи мисли. Важно е винаги да са 2, да не се разделят, представляват сплотеното семейството. Най-често се позиционират пред входната врата, където могат да пазят.